Ionut Radu, destinatie-surpriza din vara

Acum ceva vreme, existau zvonuri cum ca Inter ar vrea sa-l rascumpere pe Ionut Radu, imprumutat la Genoa din vara anului trecut. Portarul roman a impresionat in tricoul Il Rossoblu in acest sezon, si se zvonea la un moment dat ca Inter ar fi gata sa-i ofere postul de titular in dauna veteranului Samir Handanovic, care se afla la al 7-lea an pe Meazza si a carui presatii au inceput sa devina din ce in ce mai slabe, in ciuda faptului ca a primit premiul pentru cel mai bun portar din Serie A. Ei bine, intr-adevar, Inter ar urma sa-l rascumpere pe Radu in aceasta vara, insa aici intervine un plot twist. Publicatia italiana Gazetta dello Sport sustine ca “Inter e dispusa sa-l sacrifice pe Ionut Radu”. Astfel, portarul roman ar urma sa ajunga la AS Roma, la schimb cu mijlocasul Lorenzo Pellegrini, pe care nerazzuri si-l doresc neaparat in vara. Pellegrini are in contract o cauza de reziliere in valoare de 30 de milioane de euro, iar Inter spera sa reduca din acest pret folosindu-se de un eventual transfer al lui Radu pe Olimpico. Astfel, la nici un an dupa retragerea lui Bogdan Lobont, actualul antrenor al Universitatii Cluj, Roma ar urma sa aiba din nou un portar roman in lot. Spre deosebire de Lobont, care insa nu a apucat sa joace prea mult in cei 9 ani petrecuti la gruparea gialorossi, Ionut Radu ar fi adus pentru postul de titular. Si da, ar fi un lucru cu adevarat interesant, sa-l vedem pe Radu aparand in tricoul Romei.

Ionut Radu se afla la Inter din 2013, unde a evoluat ca junior pana acum 2 ani. In 2015, a fost inclus in lotul echipei mari a nerazzurilor, iar in 2016, a debutat pentru Inter intr-un meci de campionat cu Sassuolo, pierdut cu scorul de 1-3. Nu a apucat sa evolueze mai mult in tricoul nerazzurilor, fiind imprumutat in Serie B, la Avellino, un an mai tarziu. La Avellino, Radu a jucat in 22 de meciuri in Serie B, avand evolutii surprinzatoare, in ciuda faptului ca a primit un total de 30 de goluri in anul petrecut la gruparea respectiva, si a avut 5 meciuri fara gol primit, lucru care i-a convins pe cei de la Genoa sa-l imprumute vara anului trecut. La Genoa, Radu a avut evolutii senzationale in acest sezon, fiind aclamat drept unul dintre cei mai buni portari din Seria A. Astfel, cota lui Radu a explodat, ajungand de la 3 milioane de euro la cat era cotat atunci cand a plecat de la Avellino, la 12 milioane de euro pe transfermarkt.de, in martie 2019.

Inainte de a ajunge la Inter, Ionut Radu a jucat 4 ani ca junior la Steaua, intre 2008 si 2012, dupa care a petrecut un an la echipa de tineret a celor de la Dinamo. Incepand cu anul trecut, Radu evolueaza si la nationala Romaniei sub 21 de ani, si are sanse mari sa fie convocat si la nationala mare in viitorul apropiat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *