Viitorul si-a prezentat primele achizitii ale verii

Viitorul Constanta. De la o echipa care se lupta impotriva retrogradarii, Gica Hagi a reusit sa construiasca o formatie care a reusit sa castige trofee precum campionatul si Cupa Romaniei, si sa participe in cupele europene (fara prea mare succes, insa este un lucru de mentionat). E ca si cum Hagi ar incerca sa intreaca Sportul Studentesc, precedenta echipa care se ocupa cu promovarea tinerilor in Divizia A, inainte ca aceasta sa fii atins colapsul financiar. Culmea, o echipa care l-a lansat pe Hagi in fotbalul profesionist, inainte ca acesta sa ajunga sa joace pentru Steaua. Viitorul se pregateste pentru a patra campanie europeana din istoria sa, in tururile preliminare ale Europa League, insa faptul ca nu a ajuns niciodata in grupele unei competitii europene este un lucru care cu siguranta are un impact, cel putin asupra imaginii clubului. Probabil ca va trebui sa mai treaca un timp pana ce Viitorul se va putea apropia mai mult de grupele unei competitii europene, ca tot se afla la a patra participare consecutiva in Europa. In fine.

Viitorul si-a anuntat si primele achizitii. Se intoarce Gabriel Iancu, care a inceput fotbalul profesionist la clubul din Dobrogrea. Imi amintesc de Iancu de pe vremea cand a ajuns la FCSB (caruia inca i se mai spunea Steaua la vremea respectiva), si forma un duo de tineri cu Nicolae Stanciu. Nici unul dintre ei nu a ajuns departe, din punct de vedere al carierei. Stanciu a avut ocazia, jucand pentru Anderlecht si Sparta Praga, insa a ales banii din Arabia Saudita, ca Mirel Radoi. Ca dupa sa nu fie platit si sa incerce sa paraseasca tara. Cat despre Iancu, din speranta care a fost la momentul respectiv, a ajuns sa joace pentru Dunarea Calarasi. Cu toate astea, poate sa se laude cu faptul ca a adus primul campionat celor de la Viitorul cu golul pe care l-a marcat in acel 1-0 impotriva lui CFR Cluj in 2017.

Cat despre Hamidou Keyta, cealalta achizitie a echipei de la malul Marii, acesta este genul de senegalez nascut in Franta. Atacantul in varsta de 24 de ani a mai evoluat pentru Le Havre B, Saint-Etienne B, Auxerre B si Chambly, inainte sa ajunga la Dunarea Calarasi la inceputul anului. Iar cu toate ca echipa sa a retrogradat, franceul s-a facut remarcat si a prins un transfer la castigatoarea Cupei Romaniei.

Dupa cum am spus, Viitorul va juca in sezonul viitor in Europa League dupa ce a încheiat ultimul campionat pe locul 3 si a castigat si Cupa României, dupa o finala contra Astrei Giurgiu. Nu stiu exact cu ce ar putea ajuta echipa in noul sezon doi jucatori veniti de la o retrogradata, isa se pare ca aceasta este abordarea lui in privinta viitorului sezon. Plus ca Hagi a tinut mereu usile deschise pentru Iancu, chiar daca acesta nu a confirmat aproape nicaieri pe unde a fost. Da, a marcat golul care a adus Viitorului primul campionat, dar asta este cea mai notabila realizare din toata cariera lui si probabil ca asa o sa si ramana.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *