Inca un jucator roman ar putea evolua in Serie A

Da, dupa Vlad Chiriches, Ionut Radu, George Puscas si Romario Benzar, fostul jucator al FCSB care a completat recent un transfer la Lecce, exista posibilitatea sa vedem inca un jucator roman evoluand in Serie A. [bine, Puscas evolueaza in Serie B, dar a jucat la un moment dat si in primul esalon al fotbalului italian, pe vremea cand evolua la Benevento; in orice caz, poate ar trebui sa reformulez si sa spun campionatul italian? Nah]. Cuvantul cheie in toata aceasta situatie este ca ar putea, pentru ca nu se stie exact cat se va baza echipa pe serviciile sale. Este vorba despre fostul international roman Under 17, fundasul Ricardo Farcas (19 ani), care a fost promovat la echipa mare a lui Spal Ferrera si ar putea avea sansa de a juca in Serie A. Din nou, daca nu va sta doar pe banca, ceea ce este scenariul cel mai realist cu putinta. In fine. 

Farcas evolueaza pe pozitia de fundas central si, inainte de a pleca in strainatate, a fost un produs al academiei de juniori a Luceafarului Oradea. O diferenta fata de Keseru, care a fost crescut de Bihor Oradea, pe vremea cand echipa mai titrata din vestul Romaniei inca se mai zbatea sa intre in Divizia A. Revenind la Farcas, dupa experienta la Luceafarul, oradeanul a ajuns sa treaca pe la academiile celor de la Arsenal si Ajax, înainte de a ajunge in Italia. Evident, nu a confirmat suficient incat sa se impuna la nici una dintre cele doua (foste) forte ale Europei, astfel incat a fost achizitionat de SPAL Ferrera anul trecut, si trimis la echipa de juniori. Ei bine, dupa un sezon la echipa de juniori, romanul a fost remarcat de antrenorul lui Spal, Leonardo Semplici, care a decis sa-l promoveze la echipa mare. Agentul jucatorului, Catalin Sarmasan, a fost cel care a facut oficial anutul pe Facebook.

Sezonul trecut, Farcas a jucat 28 de meciuri si a marcat 5 goluri pentru SPAL Primavera. Fundasul de 19 ani va pleca in cantonament alaturi de noii sai colegi de la echipa de seniori, la Tarvisio, unde italienii se vor pregati pentru amicalele cu Genoa lui Ionut Radu si Juventusul lui Cristiano Ronaldo. Sa vedem in ce masura va fi folosit Farcas in meciurile din Serie A in sezonul viitor. Adica, pana si Alexandru Mitrita a apucat sa joace in Serie A cand evolua la Pescara (inainte sa ajunga la Universistatea Craiova; nu ca acum a ajuns mai bine la New York City, dar in fine, macar are o cota de piata mai mare decat avea si in Serie A/B si la Craiova). 

Oricum, atunci cand vorbim de fotbalistii romani din Italia, se pare ca toti ochii sunt pe Ionut Radu, portarul de la Genoa. Fosta optiune a treia de la Inter a reusit sa faca pasul la titular in Serie A dupa un sezon in care a fost rezerva la Avellino. Adica in Serie B. Sper ca o sa apuc sa-l vad la o echipa mai mare din Italia din 2020. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *