Universitatea Craiova 0-2 AEK Atena. Oltenii, aproape eliminati

In prima mansa a turului 3 preliminar in UEFA Europa League, Universitatea Craiova a fost invinsa de catre AEK Atena cu scorul de 0-2, pe Ion Oblemenco. Parcursul e unul normal, avand in vedere faptul ca nu e o obisnuinta a Craiovei sa treaca de turul 3 preliminar in Europa League, de cand echipa a debutat in competitiile europene, in 2017. Atunci, au avut o dubla de foc cu Milan, in care au jucat bine in meciul tur, avand in vedere faptul ca milanezii au plecat acasa doar cu 1-0. Apoi, a fost o dubla cu Leipzig, chiar anul trecut; Universitatea a reusit sa scoata un egal la Craiova, 1-1, dupa ce a fost invinsa cu 3-1 in Germania. De mentionat faptul ca ii spun Universitatea Craiova doar pentru ca FRF i-a acordat dreptul de a purta numele asta in fiecare competitie in care joaca, si nu pentru ca as considera-o ca fiind adevarata “Stiinta”. Nu mai conteaza, oricum Craiova a fost irelevanta in fotbalul romanesc dupa caderea comunismului. 

Pentru cei de la AEK, a fost ca un test de forta, in care si-a demonstrat valoarea, cu toate ca  Universitatea a reusit sa se ridice la nivelul adversarului in multe momente din acest meci. Si tot degeaba, la fel ca in meciul tur din dubla cu AC Milan de acum doi ani. Priima ocazie notabila a meciului le-a apartinut grecilor, atunci cand un sut al lui Geraldes in minutul 7, a fost deviat in corner. Oltenii au dat replica printr-un sut de la mare distanta al lui Bancu in minutul 15, care insa a fost barat de portarul elenilor. Apoi, AEK a avut o mare ocazie de gol in minutul 20, atunci cand Paulinho l-a depasit pe Bancu si a centrat in forta in fata portii, dar Mantalos a reluat peste. Mateiu a avut posibilitatea sa creeze o ocazie la poarta grecilor, insa fiind jucator roman, nu a reusit sa loveasca mingea centrata in 6 metri, asta in minutul 33.

In minutul 40, AEK a mai ratat o ocazie prin Vranjes, care a trimis cu capul pe langa poarta la centrarea lui Simao. Pigliacelli a fost pe faza la sutul lui Livaja, in al doilea minut de prelungiri al primei reprize. Universitatea a avut inca doua sanse in finalul primei reprize, atunci cand Roman nu a ajuns la mingea centrata de Bancu in fata portii, in minutul 42, sau cand Vatajelu a sutat alaturi de tinta de la 25 metri. Si asa, Craiova a plecat cu un 0-0 mai mult decat multumitor la vestiare. Insa situatia nu avea sa ramana asa pentru mult timp.

Apoi, Universitatea a inceput bine partea secunda, iar Roman a reluat alaturi la centrarea lui Barbut, in minutul 54. A urmat o perioada foarte buna pentru AEK, formatia elena reusind sa deschida scorul in minutul 60, prin Mantalos, cu capul peste Pigliacelli, la centrarea lui Livaja, internationalul grec fiind lasat liber de Briceag in careu. Nelson Oliveira, in minutul 75, a fost aproape de a majora scorul, dar nu a ajuns la o centrare.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *