Analiza a tragerii la sorti a grupelor UEFA Champions League

Grupa F

 1. Barcelona
 2. Borussia Dortmund
 3. Inter
 4. Slavia Praga

Fara indoiala, o grupa interesanta. O sa-mi permit o analiza mai personala, din moment ce e vorba despre echipa mea. Barcelona a dat dovada de slabiciuni la inceput de sezon, insa nu sunt sigur ca cele doua echipe sunt suficient de puternice pentru a-i contesta locul 1. Si aici e vorba de o lupta pentru locul 2 intre Borussia Dortmund si favoritii mei. In ciuda faptului ca a venit Conte si perioada de transferuri din vara asta a fost una suficient de decenta, tin sa-i dau pe cei de la Dortmund favoriti. Si Inter si BVB au fost eliminate de catre Tottenham Hotspur in sezonul trecut, dar Inter a fost eliminata dupa ce a avut un avantaj de 7 puncte in grupa in fata principalei rivale la un loc in optimi. Sunt sigur ca sezonul asta va fi aceeasi placa pusa pe repeat, in care vom ajunge in Europa League eliminati de vreo Wolfsburg sau Frankfurt. Da, am spus asta special pentru faptul ca participa ambele in Europa League in sezonul asta. De asemenea, meciurile cu Slavia Praga ar putea fi interesante. Nu pot sa desconsider nici aceasta echipa, avand in vedere faptul ca a eliminat-o pe Sevilla si a marcat 3 goluri pe Stamford Bridge in returul cu Chelsea. Plus ca nu am amintiri prea bune cu rivala Slaviei, Sparta. O infrangere cu 1-3 in Cehia si un 2-1 pe Meazza. Consider posibil si scenariul ultimului loc, din pacate, pentru ca sunt absolut serios.

Grupa G

 1. Zenit Sankt Petersburg
 2. Benfica
 3. Lyon
 4. Leipzig

O grupa suficient de deschisa oricarui rezultat, in ciuda faptului ca pot face o predictie anume, in ceea ce priveste ultimul loc. RB Lepizig, cu siguranta. Zenit are norocul sa prinda grupe slabe, Benfica nu mai are decat un noroc la un loc de Europa League, in timp ce Lyon a jucat in optimi cu Barcelona sezonul trecut. Spun ca cel mai probabil se vor califica Zenit si cu Lyon, insa si celelalte doua echipe, realistic vorbind, pot creea probleme. Poate vom avea din nou parte de o grupa precum cea dintre Arsenal, Napoli, Borussia Dortmund si Marseille in 2013. In orice caz, e o grupa imprevizibila, deschisa oricarei concluzii.

Grupa H

 1. Chelsea
 2. Ajax
 3. Valencia
 4. Lille

Se anunta o grupa suficient de interesanta. Chelsea a revenit in Champions League dupa un sezon de absenta; Maurizio Sarri ducandu-i atat pe locul 3 cat si la castigarea unui Europa League. Cu toate acestea, Chelsea din sezonul acesta se anunta o echipa mai slaba, dupa revenirea lui Frank Lampard pe Stamford Bridge in postura de antrenor. Ajax este, consider eu, principala favorita, in ciuda faptului ca a vandut suficient de multi jucatori in urma sezonului de succes de anul trecut. Insa si Valencia si Lille ar putea sa produca surprize, in ciuda faptului ca le vad pe ambele angrenate in propria lor lupta pentru a termina grupa pe locul 3. Sa vedem exact in ce masura se vor descurca cele doua echipe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *