Calificari Euro 2020. Grupa E, o grupa plina de suspans

Cel mai mult dintre toate grupele de calificare de la acest Campionat European imi place grupa E, pentru ca e una dintre cele mai echilibrate. Situatia este una extrem de interesanta, prin prisma faptului ca nu este sigura pozitia nici unei echipe avand in vedere clasamentul si programul.

Ce se va intampla mai departe?

Te face sa te intrebi oare cine se va califica la final. Ungaria e pe primul loc dupa ce a batut Croatia si cu Tara Galilor, insa Slovacia s-a impus in fata Ungariei cu 2-0 la Bratislava. In acelasi timp, si Tara Galilor pastreaza sanse, destul de minime, sa-si mai revina, prin intermediul victoriei cu 1-0 in fata Slovaciei la Cardiff, in ciuda infrangerilor cu Croatia si Ungaria. Sunt curios cum se va ridica Wales atunci cand vine vorba de meciurile de acasa. Mai ales ca, dupa cum poti vedea, galezii nu au jucat nici un meci acasa. 

Bun, urmeaza meciul dintre Croatia si Slovacia, capul de afis in aceasta perioada atunci cand vorbim despre Grupa E. Acest meci este unul decisiv in starea de fapt a lucrurilor. In cazul unei victorii a Sliovaciei, aceasta va urca pe primul loc, cu 9 puncte, avand drept avantaj victoria obtinuta in fata Ungariei. In cazul unei victorii a Croatiei, fosta vicecampioana mondiala va urca pe locul 2, urmand ca Ungaria sa ramana pe prima pozitie in grupa datorita victoriei cu 2-1 la Budapesta. Iar un egal ar insemna un avantaj nu doar pentru Ungaria, ci si pentru Tara Galilor, care are meci cu Azerbaijan, si ar reusi sa se apropie la un punct de cele doua echipe, care ar fi la egalitate de puncte cu 7 in timp ce galezii ar avea 6.

Dupa acest meci, Ungaria va avea sansa sa-si ia revansa in fata Slovaciei la Budapesta. Daca Slovacia se regaseste pe primul loc in grupa in eventualitatea unei victorii cu Croatia, atunci o victorie a maghiarilor ar insemna ca Ungaria urca inapoi pe primul loc cu 12 puncte. Croatia ar avea meci cu Azerbaijan, iar daca ei vor fi castigatori in duelul de azi cu Slovacia, atunci ar putea urca pe primul loc in cazul in care Ungaria si cu Slovacia se incurca reciproc. 

Urmeaza Croatia-Ungaria. Repetand scenariul Slovacia bate Croatia si Croatia se impune cu Azerbaijan, atunci ar fi un meci pentru locul 2 intre cele doua echipe, in timp ce Slovacia ar avea ocazia unei revanse impotriva Tarii Galilor. In scenariul Croatia bate Slovacia si Azerbaijan, iar Ungaria castiga in fata Slovaciei, ar fi un meci pentru primul loc in grupa intre cele doua echipe; ca sa nu mai spun o ocazie a croatilor de a-si lua revansa in fata ungurilor. 

In fine. Calculele sunt complexe, insa eu personal sunt sigur ca, la final, se vor califica Croatia si Slovacia. Nu ca as fi impotriva ungurilor, avand in vedere faptul ca sunt o corcitura de ungur cu moldovean (da, exista si specimene de genul), doar ca. Vad cele doua echipe mult mai puternice fata de Ungaria in momentul de fata.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *