Maccabi Tel Aviv 2-2 CFR Cluj. Calificare pentru campioana, dupa un retur aproape excelent

Se pare ca, usor, usor, campioana Romaniei, CFR Cluj, isi revine de la acel sezon dezastruos in care a fost eliminata de catre Dudelange in play-offul Europa League, intrucat incepe sa aiba rezultate mai apropiate de perioada de glorie de pe la sfarsitul anilor 2000. Sau, ma rog, rezultate impotriva unor echipe care evolueaza constant in grupele competitiilor europene. Unde CFR nu a mai fost din 2012, de la ultimul meci castigat impotriva lui Manchester United cu 1-0 pe Old Trafford. La un moment dat, declaratiile lor razboinice constau in faptul ca au doborat acel record, si ca e neaparata nevoie, ca cele 10 puncte in sezonul 2012/13 al grupelor UEFA Champions League ii obliga la rezultate. Adica, eliminari cu Dinamo Minsk si F91 Dudelange. In fine. 

Ideea e ca in turul 1, CFR a trecut peste Astana dupa un 3-1 in Gruia care a intors cu varf si indesat esecul din Kazahstan, 0-1. In meciul tur, CFR a castigat cu 1-0 impotriva celor de la Maccabi Tel Aviv, cu un gol marcat de Omrani, iar sansele pentru calificare nu erau atat de mult asigurate, insa era un avantaj pe care clujenii se gandeau sa-l fructifice la maxim. Si, se pare, ca s-a ivit si prilejul pentru un lucru de genul. 

Prima ocazie a avut-o CFR in minutul 12, atunci cand Rondon a trecut putin pe langa deschiderea scorului. Ocazia s-a razbunat aproape imediat la poarta lui Arlauskis, Blackman marcand pentru 1-0 dintr-o pozitie suspecta de offsaid. Replica clujenilor a venit la fel de rapid. Bordeianu a scos un penalty, iar Culio a transformat lovitura de departajare, egaland scorul. In minutele ce au urmat, israelienii au incercat sa marcheze ca Omrani cu Alashkert, dar nu le-a iesit. In schimb, Rondon a razbunat ratarea din debut, dupa bomba lui Culio, si a marcat pentru 2-1, CFR preluand conducerea pe terenul celor de la Maccabi pentru a-si asigura o postura extrem de favorabila unei calificari. La golul lui Rondon, CFR a reusit, practic, sa-si asigure prezenta in turul urmator. Cei de la Maccabi ar mai fi trebuit sa dea cel putin 3 goluri pentru a se califica, lucru care a fost practic imposibil. Astfel, CFR a plecat la cabine cu in avantaj. 

La debutul reprizei secunde, Cohen, abia intrat pe teren la momentul respectiv, s-a distrat cu apararea clujenilor si a egalat scorul pentru Maccabi. Insa, israelienii nu au mai fost in stare sa mai marcheze in ciuda unui asediu la poarta clujenilor, iar ceferistii s-au multumit cu niste atacuri mai timide pentru a pune putin in pericol poarta lui Maccabi. Insa nimic serios. In rest, antijocul celebru al lui Petrescu si-a spus cuvantul. Pe final a mai intrat si Tucudean, pentru prima oara dupa aproape o luna in care n-a jucat nici un meci. 

Astfel, CFR Cluj s-a calificat in turul 3 preliminar al UEFA Champions League, unde va juca impotriva celor de la Celtic Glasgow, campioana Scotiei.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *