Jose Mourinho a refuzat-o pe Lyon la un an dupa despartirea de United

Sunt 10 luni de cand Mourinho a fost demis din functia de antrenor al lui Manchester United, iar tehnicianul portughez nu a reusit nici pana acum sa-si gaseasca o echipa. Interesant este ca acest lucru nici nu pare sa se schimbe prea curand. Mai ales avand in vedere faptul ca nici una dintre echipele de top nu mai este interesata de Mourinho, in timp ce echipele care sunt interesate de el sunt prea joase pentru standardele portughezului. Pana sa se hotarasca in privinta unei echipe, pare ca i se va incheia cariera de antrenor mai degraba.

Pentru cei de la Lyon, sperantele au fost mari, in special dupa realizarile echipei din sezonul trecut. Echipa a ajuns in fazele superioare ale Ligii Campionilor pentru prima data din 2012 si a terminat pe locul trei in Ligue 1, inainte de a-l numi pe antrenor pe fostul fundas al lui Arsenal si Barcelonei, Sylvinho. Insa, dupa ce a castigat doar trei dintre primele sale 11 meciuri la carma echipei, Sylvinho a fost concediat. I-a pus capac infrangerea de duminica, de 1-0 impotriva celor de la St-Etienne (rivalii istorici ai lui OL de altfel) si a lasat-o pe Lyon pe locul 14 in clasament. Cu toate ca colegul sau brazilian, Juninho, a ramas in functia de director sportiv.

“[Presedintele clubului], Jean-Michel Aulas a vrut initial sa faca un pas inapoi si sa-l lase pe Juninho sa conduca clubul, dar si-a dat seama ca nu este pregatit si, mai important, ca Sylvinho nu era tocmai tipul potrivit pentru club”, a spus jurnalistul francez Laurens. “Cred ca a luat decizia corecta de a-l demite atat de devreme.” Evident ca a fost decizia corecta, pentru ca nu avea ce sa aduca clubului in plus ca tactica si stil de joc. Era un incepator pe care l-au pus sa antreneze o echipa cu pretentii mult prea mari pentru cat a putut fostul fundas al Barcelonei si al lui Arsenal. 

Favorit pentru a-i lua locul lui Sylvinho ca antrenor al Lyonului este fostul selectioner al Frantei si antrenor al lui Paris Saint-Germain, Laurent Blanc, in timp ce fostul antrenor de la Roma si Marseille, Rudi Garcia, este si el pregatit sa se intalneasca cu Aulas. “Dupa ce s-au gandit un pic sa fie non-conformisti si sa angajeze pe cineva care nu are experienta, Lyon merge acum spre cealalta extrema”, a adaugat Laurens. “Arsene Wenger a fost interesat de slujba, dar nu se va întâmpla.” Pai pentru Wenger ar fi, practic, ultima sansa sa mai antreneze la un nivel de top dupa plecarea de la Arsenal. Pentru ca francezul a sustinut ca nu se va lasa de fotbal deocamdata.

“Jose Mourinho a intrat, de asemenea, in contact cu Lyon, a schimbat mesaje text cu Aulas si a refuzat ocazia sa se intalneasca cu el. Aulas urmeaza un proces strict pentru a numi urmatorul antrenor”, continua Laurents. Deci Mourinho a refuzat, practic, ultima sansa pe care o mai avea sa antreneze o formatie. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *