Jose Mourinho este noul antrenor al lui Tottenham Hotspur

Mauricio Pochettino a fost demis de la Tottenham Hotspur in urma rezultatelor slabe pe care echipa le-a inregistrat in ultimul timp atat in UEFA Champions League, cat si in Premier League. In ciuda faptului ca este antrenorul care a dus echipa in finala Ligii Campionilor anul trecut, mai multe voci din partea fanilor clubului solicitau conducerii demiterea acestuia. Pochettino o lasa pe Spurs pe locul 14 in Premier League si pe locul 2 in grupa de Champions League, insa la o diferenta de 5 puncte de Bayern Munchen. Printre cele mai rusinoase rezultate inregistrate de Spurs in aceasta perioada de la inceputul sezonului si pana acum se numara: 2-7 contra lui Bayern in Liga Campionilor (un fel de Mineraizo), 0-1 cu Newcastle United, 0-3 cu Brighton, 1-2 cu Leicester City (desi vulpile sunt locul 2 in campionat  in momentul de fata), 1-1 cu Everton si 1-1 cu Sheffield United, toate in Premier League. Intr-un fel, era nevoie de o schimbare, insa mi se pare ca situatia lui Pochettino a fost similara cu cea a lui Ranieri la Leicester. Italianul a castigat cu vulpile primul lor campionat din istorie pentru ca apoi sa aiba un sezon dezastruos din cauza faptului ca a pierdut vestiarul si, in cele din urma, sa fie demis din functie. 

Insa cel mai interesant aspect legat de acest subiect este faptul ca, dintre toti tehnicienii din fotbalul european, Tottenham Hotspur l-a numit pe Jose Mourinho in functia de antrenor principal al echipei. Dupa mandatul haotic de la Manchester United, nu sunt 100% sigur ca Mourinho mai e la nivelul la care sa castige campionate sau Ligi ale Campionilor. Bun, a obtinut locul 2 cu United si Europa League, insa acestea au fost cele mai mari performante ale Specialului la carma diavolilor rosii (care numai diavoli nu mai sunt acum). Pe cand cu Porto si Inter a castigat campionate si Ligi ale Campionilor. Pana si pe Real Madrid a ridicat-o considerabil, avand in vedere faptul ca la vremea respectiva o semi-finala de Champions League era o realizare extrem de importanta pentru situatia in care se aflau madrilenii. 

Lui Mourinho i se va oferi un salariu de 15 milioane de lire sterline pe sezon, devenind al doilea cel mai bine platit antrenor din Premier League dupa vechiul sau rival Pep Guardiola (Manchester City). Iar declaratiile portughezului la prima conferinta de presa sunt cat se poate de… interesante. Chiar out-of-character as putea spune. “Cel mai bun cadou pentru mine este ca nu am nevoie de jucatori. Sunt fericit cu cei pe care ii am. Am doar nevoie de mai mult timp cu ei. Ii stiu foarte bine dupa ce am jucat impotriva lor, dar niciodata nu ajungi sa-i cunosti suficient de bine. Nu putem castiga Premier League in acest sezon, dar putem sa o facem sezonul viitor. Nu <o vom> face, <putem> sa o facem”, a anuntat Mourinho. Ok, Mourinho nu aduce jucatori. Iar cea mai mare problema a lui Spurs e considerata lipsa transferurilor. Ce pot spune, se intampla fenomene din ce in ce mai bizare in fotbal, mai nou.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *