Corriere dello Sport contra-ataca in cazul in care au fost acuzati de rasism

A izbucnit un scandal monstru in Italia, din nou unul pe tema rasista. La urma urmei, italienii sunt atat de rasisti incat acest gen de incidente se intampla frecvent in pensinsula. Iar anul 2019 a fost unul plin cu incidente de asa natura, mai ales cele care au implicat fanii lui Cagliari in scandarile lor contra unor fotbalisti ca Moise Kean sau Romelu Lukaku. Fanii ca fanii, insa pana si publicatiile sportive, care au tendinta de a redacta pe un stil putin mai similar cu CanCan varianta sport pentru a atrage la public, au astfel de tendinte. In ce masura le apartin sau sunt doar pentru a atrage cititori pentru publicatiile lor este un subiect de discutie destul de intens. In orice caz, uneori e vorba si de o exagerare din partea unor cercuri care n-au altceva mai bun de facut decat sa acuze de rasism anumite publicatii pentru un titlu putin mai sugestiv. Un titlu cat se poate de ironic.

Bun, este vorba despre scandalul cu cotidianul sportiv italian ‘Corriere dello Sport’, care a fost acuzat de rasism dupa ce a folosit titlul ”Black Friday” (Vinerea Neagra) si o fotografie cu fotbalistii Chris Smalling si Romelu Lukaku, intr-o avancronic─â a meciului de vineri, din Serie A, dintre Inter Milano si AS Roma. Smalling, care evolueaza la Roma ca imprumut de la Manchester United dupa ani de zile pe care i-a petrecut pe Old Trafford. Ani in care nu a fost destul de bun pentru a demonstra ca inca mai poate ramane. Nu se stie in ce masura se va intoarce la United dupa acest imprumut si probabil ca ar fi mai bine pentru ambele parti daca jucatorul ar ramane la Roma si dupa expirarea imprumutului. Am observat ca la Roma se descurca mult mai bine. Cat despre Lukaku, Antonio Conte practic i-a relansat cariera, avand in vedere raportul sau de goluri marcate pe meciuri jucate in Serie A (10-13). 

Meciul dintre Inter si AS Roma se va disputa vineri, de la ora 21:45. In fine, revenind la subiectul principal al articolului, fotbalul italian este afectat din plin de fenomenul rasismului, iar Lukaku a fost victima unui alt incident, atunci cand a fost vizat de tipetele de maimuta imitate de suporterii lui Cagliari atunci cand se pregatea sa execute un penalty impotriva echipei in meciul direct..

Cum a reactionat Lukaku

Evident, Lukaku i-a criticat dur pe jurnalistii italieni dupa ce a vazut ce au scris acestia in presa: “In loc sa se concentreze pe o lupta intre doua echipe, Corriere dello Sport vine cu unul dintre cele mai proaste titluri pe care le-am vazut in cariera mea. Nu trebuie intretinuta aceasta problema. In loc sa vorbiti despre acest joc frumos care va avea loc pe San Siro intre doua echipe mari…”, a scris Lukaku, pe Instagram. Intr-un fel, are dreptate. Poate ca cei de la Corriere dello Sport nu au vrut sa jigneasca, insa felul in care au prezentat acest meci a fost unul care parea cat se poate de rasist.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *