Simone Inzaghi arunca sageti spre CFR dupa ce Lazio a pierdut calificarea

Inaintea ultimei etape a grupelor Europa League, fanii celor de la Celtic le-au cerut jucatorilor scoțieni sa nu le intinda o mana de ajutor celor de la Lazio, din cauza incidentelor cu suporterii italieni, care au avut loc la meciul dintre cele doua echipe, de la Roma. Asta in ciuda faptului ca CFR a fost cea care a eliminat Celtic in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor, iar scotienii isi puteau lua revansa cu varf si cu indesat daca obtineau o victorie usturatoare impotriva celor de la CFR, Lazio s-ar fi impus in Franta si astfel CFR ar fi pierdut calificarea in saisprezeciumile Europa League. Insa in ciuda acestui fapt, si daca Celtic obtinea victoria, tot CFR s-ar fi calificat avand in vedere faptul ca Rennes s-a impus cu 2-0 in fata celor de la Lazio aseara. 

Astfel, si cei de la Rennes au reusit sa paraseasca competitia cu un punctaj oarecum decent in comparatie cu cel pe care il aveau dupa primele 4 etape. In orice caz, CFR s-a impus cu 2-0 in Gruia si a obtinut o noua victorie impotriva celor de la Celtic in acest sezon, dupa cea de 4-3 de pe Celtic Park care a dus la eliminarea campioanei Scotiei in turul 3 preliminar al UEFA Champions League. Palmaresul dintre CFR si Celtic in acest sezon este de 2 victorii CFR, o victorie Celtic si un egal. Ardelenii isi vor afla adversarul in saisprezecimile Europa League dupa tragerea la sorti de luni. Cei mai periculosi adversari ar fi Inter, Manchester United, Ajax, Sevilla. Cei mai facili ar fi Malmo, Gent, LASK Linz si Basel. Cel putin in teorie.

Inzaghi: ”In Romania nu se juca fotbal”

Evident, a venit rapid si reactia din partea celor de la Lazio. ”Probabil in prima repriza ar fi trebuit sa facem mai mult, in a doua nu am inceput rau, dar in Romania nu se juca fotbal, asa ca am inceput sa schimb jucatorii. Calificarea noastra nu a fost pierduta la Rennes. Trebuia sa jucăm mai bine alte partide, nu am obtinut puncte suficiente.Nu am avut o grupa simpla, deoarece Celtic si Rennes sunt puternice, dar s-a calificat Cluj. Regretele sunt pentru rezultatele din alte partide”, a spus Inzaghi, potrivit Gazzetta.it.

Desigur, Rennes a jucat mai bine in 9 jucatori impotriva CFR-ului in acel meci in care a fost invinsa in Franta decat a jucat Lazio ambele meciuri cu campioana Romaniei. In ambele, CFR a fost cu mult deasupra celor de la Lazio, in special in a doua repriza, intrucat Dan Petrescu reusea sa-si motiveze jucatorii destul incat sa scoata rezultate din ce in ce mai bune dupa pauza. Pentru cei de la Lazio urmeaza o deplasare grea in Serie A, pe terenul celor de la Cagliari, echipa care se afla pe locul patru in Serie A. Meciul este programat duminica, 16 decembrie, la ora 21:45.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *