Arhiva: Situatie stransa in Grupa H, dupa rezultatele recente

In Grupa H, se stie deja ca Espanyol este calificata. Iar Ferencvaros au reusit sa scoata un egal pe teren propriu, scor 2-2, cu a doua echipa a Cataloniei si astfel au ramas neinvinsi in fata echipei spaniole in acest sezon, celalalt mecidintre cele doua formatii terminandu-se 1-1, la Barcelona. A fost un meci dramatic, s-ar putea spune. Siger a deschis scorul pentru formatia maghiara in minutul 23, iar Melendo a egalat pentru spanioli la doar 8 minute, stabilind si scorul de la pauza, 1-1. Dupa o serie de ratari din partea maghiarilor, care au dominat meciul si puteau inscrie in orice moment, Skvarka a facut 2-1 pentru Ferencvaros in minutul 91. Bucuria maghiarilor a fost scurta, insa, pentru ca Darder a egalat pentru spanioli in ultimul minut si astfel, Ferencvaros nu a putut trece pe locul 2 in grupa. 

Bun, am observat faptul ca echipele din campionatul maghiar au inceput sa se ridice atunci cand vine vorba de competitii europene. Sau Europa League a devenit atat de slaba incat le este permis acest lucru. Cred ca ambele variante, insa mai mult tinde spre a doua, avand in vedere faptul ca Dudelange se afla la al doilea sezon consecutiv in care participa in grupele Europa League. Si sezonul trecut, Videoton (sau MOL Vidi) a participat in grupele Europa League si a inregistrat un total de 7 puncte, dupa doua victorii cu PAOK si un egal in ultima etapa cu Chelsea. Insa, acum, Ferencvaros poate depasi aceasta performanta si se poate si califica in Primavara Europeana. Acolo unde nu a mai fost nici o echipa din Ungaria de mult timp. Insa, dupa cum spuneam, situatia in grupa este extrem de stransa. Ferencvaros se afla pe locul 3, cu 6 puncte, iar Ludogorets Razgrad este doar un loc mai sus, cu 7 puncte.

Ludogorets a pierdut o victorie in deplasare, in Rusia, care putea s-o califice direct, fara a mai avea emotii pentru meciul cu Ferencvaros. Keseru a deschis scorul in minutul 66, insa rusii au egalat prin Chalov 10 minute mai tarziu, iar astfel bulgarii stau la mana rezultatului de la Razgrad cu Ferencvaros pentru a avea calificarea complet asigurata. Si nu va fi un meci usor, rezultatul de 3-0 pe care l-a inregistrat Ludogorets la Budapesta este unul catse poate de mincinos, pentru ca ungurii au avut o gramada de ratari in momentele respective. Desigur, Ludogorets porneste cu prima sansa, avand in vedere faptul ca are mai multa experienta in a se califica in fazele superioare ale Europa League (dupa eliminarea lui Lazio si dubla cu Valencia, jucand in saisprezecimi de doua ori, cu Copenhaga si Milan), insa Ferencvaros se pare ca nu e o echipa de neglijat. Insa cei de la Ludogorets au experimentat acest lucru in primul tur preliminar al UEFA Champions League, atunci cand echipa maghiara s-a impus cu 5-2 la general, trimitand-o pe Ludogorets in Europa League. In orice caz, va fi un meci cat se poate de strans.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *