Situatie complicata la Rapid. Pancu il ataca pe primarul sectorului 1

Sunt momente in care imi amintesc cu nostalgie de sloganul “Rapid nu-i echipa de partid”. Lucrurile s-au sucit la 180 de grade atunci cand clubul a renascut prin intermediul echipei sustinute de primaria sectorului 1. In viziunea unor anumiti fani ai altor echipe (FCSB si chiar unii dinamovisti), Rapidul actual e echipa PSD. Exact la fel cum CFR Cluj a fost echipa PDL in timpul guvernarii lui Emil Boc si totusi inca continua sa castige campionate si acum cand PSD se afla la guvernare. Politicul si fotbalul, in mod normal, nu ar trebui sa aiba nici o legatura, doar ca la noi romanii s-a tatuat in subconstient aceasta mentalitate de la anii regimului comunist, in care Steaua si Dinamo, sprijinite ba de Armata, ba de Securitate, castigau campionate pe filiera de partid. Valentin Ceausescu in special avea o afinitate pentru Steaua, echipa fondata de Ana Pauker si generalul sovietic Dumitru Petrescu-Grivita. In fine.

Rapidul nici macar nu se afla intr-o situatie prea stralucita in momentul de fata. Inteleg ca Pancu e, practic, o legenda moderna a clubului. Nici un rapidist nu va contresta vreodata lucrul asta. Doar ca nu are stofa de antrenor, oricat s-ar spune ca el e cel care va duce echipa inapoi in Liga 1. Adica serios, sa iei bataie de la Turnu Magurele si Viitorul Targu Jiu cu lotul de care dispui mi se pare o chestiune de incomententa. Il respect ca jucator, dar vreau o personalitate care sa poata sa duca echipa inapoi pe prima scena. Si o zi in care aceasta echipa sa devina pe deplin Rapid, doar ca mai trebuie sa dispara celelalte echipe si sa fie recapatat si palmaresul pentru ca acest lucru sa se intample. Ma rog. Acum se pare ca e scandal in toata regula la club.

“Ape linistite la Rapid nu prea sunt. Legat de zvonurile venirii lui Lucescu, eu cred ca e imposibil, desi multa lumea imi zice ca e posibil sa vina. Eu raman in continuare linistit. Nu ma abat de la visurile si idealurile mele legate de Rapid. Eu ma consider un campion, iar in vocabularul meu nu exista verbul ‘a renunta’. Pot fi demis oricand. Și acum pot fi demis, dar nu voi renunta nici daca vine Mircea Lucescu. Pot fi doar demis, atat!”, spunea Pancu in cadrul unei conferinte de presa. Si l-a mai si atacat pe domn primar.

“Fara domnul primar, Rapidul nu ar fi fost unde e acum, adica o echipa de Liga 2 cu pretentii la promovarea in prima liga. E normal sa-si doreasca tot ce-i mai bun pentru aceasta echipa, dar, din cate stiu eu, cunostintele dumnealui despre fotbal sunt aproape zero. Nu stiu daca stie cand e offside. E parintele acestui nou Rapid. Dar legat de analiza strict fotbalistica a mea, accept una oricand, dar doar din partea oamenilor calificati si care stau zi de zi cu mine”, a zis Pancu. Din nou, Pancu a dat din casa si despre tactica lui Contra in meciurile cu Spania si Malta, desi tactica lui cu Turnu Magurele si Viitorul Targu Jiu a fost sub orice critica.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *