Instanta a decis, FCU nu e Universitatea Craiova

Scandalul dintre autoritatile locale si Adrian Mititelu au dus la existenta a doua echipe in Craiova, ambele ridicand pretentii la identitatea formatiei din Banie. Insa, doar una singura are dreptul de a folosi simbolurile Universitatii Craiova, iar, aparent, aceea este cea care evolueaza in Liga 1. Tribunalul Bucuresti a decis ca FC U Craiova 1948, clubul lui Mititelu, proaspat promovat in Liga 2, nu va putea folosi marca Universitatea in nici o activitate comerciala pe care o va intreprinde de acum incolo. Ceea ce inseamna faptul ca nu se recunoaste oficial faptul ca echipa lui Mititelu ar detine simbolurile necesare pentru a juca sub stema Universitatii Craiova. FC U are posibilitatea de a ataca decizia tribunalului in termen de 5 zile, iar, la cum evolueaza lucrurile, nu incape indoiala in privinta faptului ca va face acest lucru. 

Insa reactia lui Mititelu a fost una cat se poate de interesanta, acesta spunand ca decizia Tribunalul Bucuresti nu este o pierdere pentru formatia sa. Ci, dimpotriva, este un castig. Acesta a reactionat printr-o postare pe contul personal de Facebook. 

”Nu am pierdut niciun proces, dimpotriva, am castigat o prima batalie in cadrul acestui proces! In procesul in care ne judecam cu Clubul Sportiv condus de Badea cu privire la folosirea marcilor ce au legatura cu Universitatea Craiova, Clubul Sportiv de Drept Public condus de Badea a introdus o cerere de ordonanta presedentiala prin care a solicitat sa suspende pana la terminarea procesului dreptul nostru de a folosi următoarele :

– numele Universitatea Craiova

– numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA sau alte nume asociate

– sigla/ emblema (leul)

Instanta i-a admis numai primul capat si anume acela de a nu mai folosi numele simplu de „Universitatea Craiova”. Pentru celelalte doua capete, acelea de a nu mai folosi numele FC UNIVERSITATEA CRAIOVA si sigla, instanța i-a respins cererea. Mentionam ca decizia este executorie, dar poate fi atacata cu apel. Prin urmare, nu exista nicio decizie care sa afecteze activitatea noastra in acest moment”, a scris patronul FCU.

Conflictul dintre Mititelu si CSU Craiova este unul mai vechi, pornit de la o disputa al omului de afaceri cu fostul primar al Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, care a fost si ministru al Muncii in guvernul Viorica Dancila. Daca in decembrie 2012, cei doi voiau sa colaboreze pentru reinfiintarea echipei dezafiliate de FRF in 2011, ulterior acestia au ajuns la un dezacord major. Astfel incat autoritatile locale au format clubul lor, iar Mititelu a reinfiintat echipa care fusese dezafiliata de FRF, la momentul respectiv avand identitatea “Stiintei”, in vara lui 2013. Ambele cluburi au fost admise direct in Liga 2 de comitetul FRF. CSU a ajuns in Liga 1, FCU a dat faliment si a fost reinfiintata in ligile inferioare trei ani mai tarziu. Acum, aceasta formatie a reusit promovarea in Liga 2 din postura de lider al seriei sale dupa ce FRF a decis ca nu se mai reia campionatul la nivelul Ligii a 3-a, iar echipele clasate pe prima pozitie la o diferenta de punctaj destul de mare vor promova direct. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *