Liga 1 se reia cu Universitatea Craiova – FC Botosani

Dupa luni intregi in care competitiile sportive si orice forma de activitte in general au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus, lucrurile incep incetul cu incetul sa revina la normal. Incetul cu incetul, pentru ca Romania inca se afla printre tarile mai afectate de noul COVID-19, iar cazurile nu au scazut atat de mult spre deosebire de cele din celelalte tari europene. Recent, presedintele Klaus Iohannis a decretat prelungirea starii de alerta din aceasta cauza, insa relaxarea restrictiilor continua intr-o anumita masura. Destul incat aceasta relaxare sa permita reluarea unora dintre competitiile sportive, iar campionatul national de fotbal este una dintre aceste competitii. Liga 1 revine dupa o absenta de aproape 4 luni cu meciul Universitatea Craiova – FC Botosani, contand pentru etapa a 3-a a play-offului. 

Universitatea Craiova, pe de o parte, se afla in lupta pentru titlu cu CFR Cluj si FCSB, fiind la egalitate de puncte cu echipa patronata de Gigi Becali, ambele formatii find cu 4 puncte in spatele campioanei entitre. Pe de alta parte, FC Botosani se afla la cel mai bun sezon al sau in primul esalon, reusind intrarea in play-off pentru prima oara de cand exista acest sistem. Desi echipa moldoveana a mai fost in cupele europene, de pe locul 7, in conditiile in care CFR, Dinamo si Petrolul erau in insolventa, iar Universitatea Craiova nu a obtinut licenta UEFA din cauza faptului ca nu era afiliata de peste 3 ani. 

“La Craiova m-ar multumi si un egal, dar nu ma duc sa obtin un egal. Ma duc sa joc fotbal, sa castig. Vom vedea la ora meciului daca putem face acest lucru. Noi ce am avut de demonstrat am demonstrat. Am terminat un campionat regulat pe locul trei, la un punct de Craiova, care a fost deasupra noastra, pe locul doi. Inseamna ca avem valoare, inseamna ca FC Botosani nu mai este o echipa care se multumea, ca pana acum doi ani, cu locul sapte, locul opt. Ne dorim mult mai mult, dar acest lucru nu se poate realiza decat pe teren, cu rezultate”, a declarat Marius Croitoru, antrenorul celor de la FC Botosani. 

“Asteptam primul meci. Din pacate, nu am avut ocazia sa vedem exact la ce nivel suntem dupa doua luni si ceva de inactivitate. Nu am ocazia sa jucam un meci amical cu o prim-divizionara si atunci e greu sa spun la ce nivel suntem, dar fizic este clar ca nu putem fi la acelasi nivel la care am terminat.”, a continuat Croitoru. Antrenorul celor de la Botosani mai mentioneza si faptul ca lipsa spectatorilor ar putea constitui un avantaj major pentru echipa sa, mai ales prin prisma faptului ca Universitatea este una dintre echipele cele mai sustinute ale Romaniei. 

“Sa joci impotriva Craiovei cu 25-30.000 de spectatori, mai ales acum cand se bate la titlu, este normal sa fie o presiune in plus pentru noi”, a precizat Croitoru.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *