Situatia de la Dinamo continua sa faca valuri in presa internationala

Intr-un fel, este amuzant faptul ca, mai nou, au rasarit investitori din strainatate care vin cu pretextul de a salva un club pentru a proceda la fel ca si patronii de la noi si a lasa cluburile respective intr-o situatie financiara mai mult decat delicata. Un asemenea lucru ar fi fost imposibil in Spania, tara natala a lui Pablo Cortacero, actualul finantator al celor de la Dinamo. Insa, cum vorbim despre fotbalul romanesc, orice este posibil, inclusiv ca un om de afaceri din strainatate sa vina in Romania si sa aplice aceleasi practici pentru care ar fi putut fi chiar linsat in tara din care provine. Intr-un alt fel, este dureros ca am ajuns bataia de joc a strainilor, practic. Imi aduc aminte atunci cand Mitica Dragomir, unul dintre oamenii responsabili pentru situatia actuala a fotbalului romanesc, l-a criticat pe Cortacero la inceputul sezonului si nimeni nu l-a luat in serios. Insa, se pare ca vorbele fostului presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal s-au dovedit a fi adevarate, iar Dinamo se afla intr-o situatie similara cu cea a Rapidului in perioada in care Valerii Moraru era patron al clubului din Giulesti. Adica cu un pas in faliment. In momentul de fata, doar baietii de la grupul de suporteri DDB, mai baga bani in club, insa fondurile lor nu sunt suficiente pentru plata salariilor restante, iar din ce in ce mai multi jucatori straini au inceput sa depuna memorii la FIFA pentru a deveni liberi de contract. Cand ma gandesc la faptul ca Dinamo a mai trecut printr-o perioada de insolventa sub Ionut Negoita, devine din ce in ce mai evident faptul ca clubul din soseaua Stefan cel Mare ar putea cu greu sa iasa din situatia actuala. 

In orice caz, cazul Dinamo sub Cortacero a atras atentia mai multor jurnalisti din presa internationala. Inclusiv pe cea a celor de la Balkan Insight, care incearca sa obtina cat mai multe detalii despre aceasta. ”In Bucuresti, fanii unui club gigant, aflat in datorii, platesc bilet desi nu pot merge la meci”, este titlul investigatiei facute de publicatia cu pricina. ”Gigantul din Romania, fondat acum 72 de ani si castigator de 18 ori al campionatului intern, vinde mai multe bilete decat o facea de multe ori inaintea izbucnirii pandemiei. Pentru meciul jucat in deplasare, pe 20 decembrie, cu Academica Clinceni, DDB a vandut 14.000 de bilete online, iar unii fani au platit chiar si pentru bere si hot-dogi, pe care stiau ca nu ii vor consuma niciodata”, se scrie in articol. Situatia este absolut deplorabila, oricat de impresionant ar fi efortul suporterilor dinamovisti de a mentine clubul in viata. 

Cei de la Balkan Insight au incercat sa-l contacteze si pe Cortacero, care, evident, s-a scuzat cum face deobicei, a mai promis niste lucruri si nu a spus nimic concret. ”Au fost probleme financiare cu grupul de investitii si a existat si haos din cauza pandemiei. Aceste circumstante, combinate, au condus la unele intarzieri, dar nu exista nicio problema. Marirea de capital a avut loc deja”, a spus omul de afaceri spaniol pentru Balkan Insight. Cred ca nu sunt singurul care se intreaba despre ce marire de capital este vorba in aceasta ecuatie. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *