Dennis Man si transferul la Parma

Dupa 5 ani la FCSB, Dennis Man a facut pasul in Serie A, la Parma, echipa care se afla pe locul 19 in momentul de fata, avand doar 13 puncte. Misiunea Parmei este salvarea de la retrogradare, clubul aflandu-se la doar doua puncte distanta de locul 17, ultimul care asigura mentinerea in Serie A. Ar fi pacat pentru Parma sa retrogradeze in acest sezon, mai ales avand in vedere faptul ca, dupa falimentul din 2015, echipa a reusit in doar 3 ani de zile sa faca pasul din Serie D inapoi in Serie A, prin promovarile consecutive de care a avut parte. Parma este o echipa de traditie in fotbalul italian si european, avand in palmares 3 Cupe ale Italiei si o Supercupa, alaturi de doua Cupe UEFA, o Cupa a Cupelor UEFA si o Supercupa a Europei, toate castigate in anii 90. Acum, Parma a ajuns o echipa mediocra in Serie A, la nivelul la care doi jucatori romani ca Dennis Man si Valentin Mihaila, sa poata evolua in culorile clubului (sau sa-i ocupe banca de rezerve, depinde de perspectiva).

Transferul lui Man la Parma ar fi cel mai scump transfer din istoria Ligii 1, depasindu-l pe cel al lui Nicusor Stanciu la Anderlecht in 2016, transfer in valoare de 9.3 milioane de euro. Ei bine, transferul lui Man ar fi in valoare de 13 milioane de euro plus 2 milioane de euro bonus, daca ar fi sa credem spusele lui Becali. In orice caz, acest transfer a avut ca rezultat conflictul dintre Becali, patronul FCSB, si Ana Maria Prodan, impresarul jucatorului. Totul pentru ca Gigi si-a pus varul, pe Ioan Becali, sa negocieze cu reprezentantii Parmei in locul Prodancei, avand in vedere faptul ca el are relatii in Italia si ca ar mai putea sa-i aduca patronului de la FCSB un plus in toata aceasta afacere. Astfel, prietenia dintre Becali si Prodan s-a erodat dupa atatia ani de zile. “Nu mai vine Reghecampf antrenor la Steaua, inseamna”. Eh, din cate stiu, Steaua evolueaza in Liga a 3-a. 

Dennis Man a debutat deja pentru Parma, intrand in minutul 80 al meciului cu Napoli de pe Stadionul Diego Armando Maradona (cum a decis clubul din sudul Italiei sa redenumeasca San Paolo in cinstea celui mai mare jucator din istoria formatiei). Si Mihaila a jucat vreo 5 meciuri in Serie A pentru echipa de pe Il Tardini. Oricum, Man o sa fie cel mai probabil rezerva lui Zirkzee, adus de la Bayern Munchen. Zirkzee care, spre deosebire de alte rezerve la cluburi mari, a jucat destul in Bundesliga pentru Bayern cat sa poata primi titlul de campion, deci e cel mai titrat jucator din lotul curent al Parmei. Fata de Man, care nu are nici macar titlul in Liga 1, pentru ca de cand a venit de la UTA Arad, Viitorul, Astra si CFR s-au succedat la castigarea campionatului in dauna celor de la FCSB. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *