Razvan Lucescu, demis de la Al-Hilal

Razvan Lucescu a fost demis de la Al-Hilal in urma unei infrangeri cu noua echipa a lui Budescu, FC Damac. Campioana Arabiei Saudite a anuntat despartirea de fostul selectioner printr-o postare pe Twitter, prin intermediul aceluiasi comunicat anuntand si faptul ca succesorul lui Razvan este brazilianul Rogerio Micale, antrenor liber de contract din decembrie, cand s-a despartit de Parana, club de liga a doua din tara sa natala. Lucescu incepea sa inregistreze rezultate din ce in ce mai slabe la Al-Hial, chiar fanii cerand conducerii demiterea tehnicianului pentru a mai putea spera la titlul de campioana. Astfel, de la inceputul acestui an, rezultatele echipei sub Lucescu. au fost doar doua victorii, 2-0 cu Al-Taawon si 5-0 cu Al Ain, trei egaluri, 2-2 cu Al Batin, 0-0 cu Al Ahli si 1-1 cu Al-Faysaly, si doua infrangeri, 2-3 cu Abha si 0-1 cu Damac, in campionat, unde a ajuns pe locul trei, cu 33 de puncte, la o lungime in spatele lui Al Ahli si cinci de liderul Al Shabab. La toate aceste rezultate se poate adauga si o infrangere in Supercupa cu Al-Nasr, alt lucru care a cantarit greu in demiterea lui Lucescu. 

Razvan a semnat cu Al-Hilal in 2019, dupa plecarea sa de la PAOK, si a reusit sa castige cu clubul saudit Liga Campionilor Asiei (primul titlu continental al formatiei dupa 17 ani), dar si campionatul si Cupa in Arabia Saudita. Cu alte cuvinte, Lucescu jr. a fost practic cel mai de succes antrenor al lui Al-Hilal din ultimii ani pana la aceasta runda mai slaba de rezultate care ar fi putut costa titlul gruparii in cazul in care fiul lui Mircea Lucescu mai ramanea la club. In orice caz, acum Lucescu jr. s-ar putea intoarce in fotbalul european, avand in vedere faptul ca rezultatele sale cu PAOK l-au propulsat destul de mult in ochii cluburilor europene. Mai ales prin intermediul faptului ca a castigat campionatul in Grecia intr-un moment in care clubul nu mai castigase titlul de 34 de ani. Titlu la care se adauga si doua Cupe. Razvan a inceput sa creasca ca antrenor din momentul in care a preluat-o pe Skoda Xanthi, cu care a ajuns in finala Cupei Greciei (pe care insa a pierdut-o in fata lui Olympiacos). 

Inainte de plecarea lui Razvan in Grecia, acesta se facuse remarcat ca antrenor al Rapidului, formatie pe care a dus-o pana in sferturile de finala ale Cupei UEFA in 2006, unde echipa a fost eliminata de Steaua, al FC Brasov, si al Petrolului Ploiesti, formatie pe care a antrenat-o cateva luni dupa plecarea lui Cosmin Contra. Dar si ca cel mai slab selectioner din istoria echipei nationale a Romaniei, avand in vedere faptul ca ocupam locul 57 in clasamentul FIFA in momentul in care Lucescu jr. a fost demis din functie. Evident, Lucescu jr. a evoluat mult de atunci, si ar putea antrena intr-un campionat mai mare in momentul de fata. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *